Premierul Olandei spune ca Erdogan a intrecut limita: Este o remarca nebuneasca

Sambata, 11 Martie 2017, ora 17:10
828 citiri
Premierul Olandei spune ca Erdogan a intrecut limita: Este o remarca nebuneasca
Foto: Facebook/Mark Rutte

Premierul olandez Mark Rutte a declarat, sambata, ca presedintele turc Recep Tayyip Erdogan a "intrecut limita" si a facut o "remarca nebuneasca" atunci cand i-a comparat pe olandezi cu nazistii.

"Este o remarca nebuneasca, bineinteles", le-a spus Rutte jurnalistilor in marja campaniei pentru alegerile din 15 martie. "Inteleg ca sunt furiosi, dar aceasta, bineinteles, a intrecut limita", a adaugat el.

Olanda i-a interzis sambata avionului ministrului turc de Externe Mevlut Cavusoglu sa aterizeze la Rottterdam - cea mai recenta dovada a tensiunilor diplomatice generate intre Ankara si Occident de campania pentru un referendum de extindere a prerogativelor presedintelui Turciei.

"Sunt vestigii ale nazismului, sunt fascisti", a declarat presedintele turc in marja unui miting organizat la Istanbul. "Puteti sa ii interziceti ministrului nostru de Externe sa zboare, dar, incepand de acum, sa vedem cum vor ateriza zborurile voastre in Turcia", a adaugat el.

Potrivit DPA, Ankara ia in calcul posibilitatea de a le interzice diplomatilor olandezi accesul in Turcia. De asemenea, Ankara l-a convocat pe insarcinatul olandez cu afaceri la Ministerul de Externe.

Vizite ale ministrilor turci in diverse tari din Europa, organizate cu scopul de face campanie pentru tabara "da" in referendumul cu privire la o sporire ale puterilor presedintelui turc Recep Tayyip Erdogan au provocat nemultumiri in aceste state.

Acest subiect a ajuns tema de campanie in alegerile legislative din Olanda, unde Geert Wilders, liderul extremei drepte, a cerut interzicerea intrarii pe teritoriul tarii a membrilor Guvernului turc.

Citeste si Mitinguri pro Erdogan, interzise in Austria si Olanda - UPDATE Turcia nu da inapoi ...citeste mai departe despre "Premierul Olandei spune ca Erdogan a intrecut limita: Este o remarca nebuneasca" pe Ziare.com

#premier olandez raspuns presedinte turcia, #conflict diplomatic olanda turcia , #Stiri International