Premierul polonez apara reformele controversate: Se aplica si in alte state europene

Marti, 19 Ianuarie 2016, ora 22:24
872 citiri
Premierul polonez apara reformele controversate: Se aplica si in alte state europene
Foto: Guvernul Poloniei

Premierul conservator polonez, Beata Szydlo, si-a aparat marti in fata Parlamentului European masurile ce vizeaza Curtea Constitutionala, televiziunea publica si radioul public, dar care sunt considerate de unii oficiali europeni drept o incercare de a controla direct aceste institutii.

"Sunt legi ce respecta standardele europene si in plus nu deviaza de la dreptul comunitar", a declarat, potrivit agentiei EFE, sefa noului executiv polonez instalat dupa ce partidul conservator si eurosceptic Lege si Justitie (PiS) a obtinut majoritatea absoluta la alegerile din luna octombrie. Solutiile propuse de acest guvern "se aplica si in alte state europene", a mentionat in continuare Beata Szydlo.

Ancheta fara precedent: Comisia Europeana analizeaza situatia statului de drept in Polonia

Comisia Europeana a lansat pe 13 ianuarie etapa preliminara a unei investigatii privind respectarea statului de drept si in cadrul careia vor fi examinate doua legi ce cuprind respectivele ...citeste mai departe despre "Premierul polonez apara reformele controversate: Se aplica si in alte state europene" pe Ziare.com

#Polonia reforme controversate UE, #Polonia reforme controversa , #Stiri International