Premierul sarb: Imigrantii vor gasi rute alternative, inclusiv prin Romania

Miercuri, 26 August 2015, ora 16:04
1113 citiri
Premierul sarb: Imigrantii vor gasi rute alternative, inclusiv prin Romania
Foto: Twitter/Guvernul Serbiei

Premierul sarb, Aleksandar Vucic, a avertizat ca imigrantii care iau cu asalt granita sarbo-ungara si se lovesc de gardul pe care il ridica Ungaria la frontiera vor gasi rute alternative, inclusiv prin Romania, pentru a ajunge in Austria, Germania si Scandinavia.

Vucic si-a exprimat dorinta de a discuta cu Austria si Germania pe tema refugiatilor si a solicitat ajutorul UE pentru a face fata crizei provocate de fluxul mare de imigranti din Balcanii de Vest, scrie b92.

"Eu nu sunt genul care se plange. Daca primim sprijin bine, daca nu, vom continua sa ne facem treaba. Situatia nu este usoara pentru noi, dar tratam bine refugiatii. Am stabilit un centru de primire la Presevo, vom construi unul langa Belgrad si unul la Subotica", a spus Vucic.

Premierul sarb s-a aratat dezamagit ca Ungaria ridica un gard la frontiera pentru a stavili imigrantii. Gardul "aminteste de vremuri intunecate" si a facut ca "refugiatii sa ramana cu doua-trei zile mai mult in Serbia".

"Dar oricum ...citeste mai departe despre "Premierul sarb: Imigrantii vor gasi rute alternative, inclusiv prin Romania" pe Ziare.com

#Serbia imigranti ruta Romania, #premier sarb imigranti Romania , #Stiri International