Premierul Scotiei vrea sa ceara Parlamentului blocarea prin veto a iesirii Marii Britanii din UE

Duminica, 26 Iunie 2016, ora 14:51
879 citiri
Premierul Scotiei vrea sa ceara Parlamentului blocarea prin veto a iesirii Marii Britanii din UE
Foto: Parlamentul Scotiei

Premierul Scotiei, Nicola Sturgeon, a declarat duminica, intr-un interviu, ca Parlamentul scotian ar putea bloca, prin veto, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana, relateaza The Independent.

Sturgeon a precizat in cadrul interviului ca ii va ruga pe parlamentari sa nu-si dea "consimtamantul legislativ" pentru Brexit, ceea ce ar echivala cu un veto.

Ramane de vazut daca o astfel de initiativa va reusi sa blocheze iesirea Marii Britanii din UE, deoarece chiar si scotienii sunt rezervati in privinta sanselor de succes, insa sustin ca vor face tot posibilul pentru a evita iesirea din UE - unul din principalele motive pentru care au ales sa ramana in Regatul Unit, la referendumul din 2014.

Manifestul Partidului National Scotian pentru alegerile din luna mai prevedea ca Parlamentul scotian ar trebui sa aiba dreptul sa organizeze un nou vot privind independenta, daca exista schimbari "semnificative si materiale" la circumstantele din 2014, cand a avut loc referendumul ...citeste mai departe despre "Premierul Scotiei vrea sa ceara Parlamentului blocarea prin veto a iesirii Marii Britanii din UE" pe Ziare.com

#Scotia veto Brexit, #Scotia referendum independenta , #Stiri International