Premierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religie

Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 07:37
5840 citiri
Premierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religie
Foto: Facebook Justin Trudeau

Premierul canadian Justin Trudeau a afirmat sambata ca in tara sa sunt bineveniti "cei care fug de persecutie, teroare si razboi", transmite Xinhua. El a adaugat precizarea: "Indiferent de religie".

Mesajul lui Trudeau a fost transmis in reteaua Twitter, in ambele limbi oficiale ale Canadei - engleza si franceza - urmat de hashtagurile #WelcomeToCanada, respectiv #BienvenueAuCanada (bine ati venit in Canada).

AFP observa ca, desi premierul nu a facut niciun comentariu direct, mesajul sau vine a doua zi dupa decizia presedintelui american Donald Trump de a interzice timp de trei luni intrarea in SUA a cetatenilor din sapte tari cu populatie majoritar musulmana. Acelasi ordin a suspendat timp de patru luni primirea de refugiati din tarile aflate in razboi, in timp ce pentru Siria, suspendarea este pe termen nelimitat.

Trump a interzis intrarea in SUA a refugiatilor, dar si a cetatenilor din sapte tari musulmane

Reactii din intreaga lume dupa ordinul lui Trump: Ati uitat de Zidul Berlinului / SUA sunt o natiune de imigranti / Si eu as face la fel!

Canada a primit in ultimul an circa 35.000 de refugiati sirieni, iar in decembrie 2015 Justin Trudeau i-a intampinat personal pe primii la aeroport, reaminteste AFP.

#WelcomeToCanada pic.twitter.com/47edRsHLJ5- Justin Trudeau (@JustinTrudeau) January 28, 2017

#BienvenueAuCanada pic.twitter.com/rUhrIXiFcR- Justin Trudeau (@JustinTrudeau) January 28, 2017

...citeste mai departe despre "Premierul Trudeau, dupa ordinul lui Trump impotriva refugiatilor: In Canada sunt bineveniti, indiferent de religie" pe Ziare.com

#Justin Trudeau reactie ordin Trump regugiati, #Canada reactie ordin refugiati Trump , #Stiri International