Premierul unei tari sufocate de imigranti: UE a fost creata pentru a darama zidurile

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 19:30
755 citiri

Uniunea Europeana a fost creata pentru a darama zidurile, nu pentru a le construi, iar toate tarile din UE trebuie sa infrunte impreuna problema imigratiei, a declarat, joi, seful guvernului italian, Matteo Renzi.

"Toata UE trebuie sa infrunte problema imigratiei, incepand cu (centrele) hot spots si pana la repatrieri. UE a fost creata pentru a dobori zidurile, nu pentru a le construi", a declarat Renzi in fata presei, la finalul intrevederii avute cu omologul sau luxemburghez Xavier Bettel, care detine presedintia semestriala a UE, informeaza AFP.

"Este scris in Carta Europeana ca rostul nostru este de a darama zidurile", a insistat Renzi, intr-o aluzie evidenta la gardurile pe care Ungaria le construieste la frontiera cu Serbia si Romania, pentru a-i impiedica pe imigranti sa intre pe teritoriul sau.

Gardul de la granita Ungariei cu Romania va avea 70 de kilometri

"La ora actuala, UE pare sa fie in criza si este prioritar sa se revina la ...citeste mai departe despre "Premierul unei tari sufocate de imigranti: UE a fost creata pentru a darama zidurile" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#premier Italia ziduri UE, #imigranti ziduri UE, #ziduri UE, #imigranti gard Ungaria , #Stiri International