Premierul ungar, despre gardul de la granita cu Serbia: Va proteja spatiul Schengen

Vineri, 19 Iunie 2015, ora 22:34
849 citiri
Premierul ungar, despre gardul de la granita cu Serbia: Va proteja spatiul Schengen
Foto Facebook / Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban si-a sustinut in timpul summitului Grupului de la Visegrad, desfasurat vineri la Bratislava, decizia de a ridica la granita tarii sale cu Serbia un gard pentru a opri imigrantii clandestini, el argumentand ca astfel vor fi protejate si alte state din spatiul Schengen unde acesti refugiati incearca sa ajunga.

De asemenea, seful Executivului de la Budapesta a sustinut ca Ungaria este tara europeana care a primit cei mai multi imigranti ilegali, invocand cifra de 50.000 de noi refugiati de la inceputul acestui an, desi statisticile europene arata ca cei mai multi imigranti au ajuns in alte state, cum ar fi Italia sau Grecia, consemneaza agentiile TASR si MTI.

"Apartin unei scoli care spune ca daca o problema este complicata, ea trebuie rezolvata in cel mai simplu mod cu putinta. Asadar, am decis sa apelam la cea mai simpla modalitate", a explicat el hotararea de a ridica pe toata lungimea granitei cu Serbia (circa 175 de ...citeste mai departe despre "Premierul ungar, despre gardul de la granita cu Serbia: Va proteja spatiul Schengen" pe Ziare.com

#Viktor Orban zid imigranti Schengen, #Ungaria zid imigranti Serbia , #Stiri International