Premierul Ungariei: Suntem ingrijorati de situatia drepturilor maghiarilor din Romania

Joi, 03 Decembrie 2015, ora 16:56
874 citiri
Premierul Ungariei: Suntem ingrijorati de situatia drepturilor maghiarilor din Romania
Foto: Facebook/Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban si-a exprimat joi ingrijorarea fata de investigatiile lansate de autoritatile romane la adresa unor politicieni maghiari in Transilvania si a apreciat ca se inregistreaza un regres general in privinta drepturilor minoritatii maghiare din Romania.

In interventia sa de la sesiunea plenara a celei de-a 14-a Conferinte Permanente Ungare (MAERT), desfasurata la Budapesta, seful executivului ungar a spus, referindu-se la folosirea limbilor minoritatilor in Romania, ca drepturile europene ale "comunitatilor noastre sunt puse sub semnul intrebarii", relateaza MTI.

Viktor Orban reactioneaza dupa ce MAE l-a acuzat ca a postat fotografii cu simboluri ale Ungariei Mari

Orban a criticat "incetinirea" procesului de retrocedare a proprietatilor bisericesti si ale comunitatii maghiare, precum si lipsa de progrese cu privire la folosirea limbii maghiare in invatamantul universitar in domeniul medical din Romania.

Prim-ministrul ungar a anuntat ca guvernul de la ...citeste mai departe despre "Premierul Ungariei: Suntem ingrijorati de situatia drepturilor maghiarilor din Romania" pe Ziare.com

#Orban ingrijorat minoritate maghiara, #Viktor Orban minoritate maghiara Romania , #Stiri International