Presa internationala, despre victoria candidatilor prorusi in R. Moldova si Bulgaria: UE iese julita din aceste alegeri

Luni, 14 Noiembrie 2016, ora 12:34
939 citiri
Presa internationala, despre victoria candidatilor prorusi in R. Moldova si Bulgaria: UE iese julita din aceste alegeri
Foto: Arhiva/Pixabay

Victoria lui Igor Dodon, candidat pro-rus la prezidentialele din Republica Moldova, si cea a lui Rumen Radev in Bulgaria, de asemenea apropiat declarat al Kremlinului, ii aduce Moscovei noi aliati in eforturile sale de a castiga si mai multa influenta in parti ale Europei pe care le considera oricum a fi in "curtea sa". O forta va iesi probabil julita in urma acestor voturi: UE!, comenteaza presa internationala rezultatele celor doua scrutine.

Euobserver scrie despre demisia premierului bulgar si victoria lui Rumen Radev, care "inclina Bulgaria spre orbita Rusiei".

In Republica Moldova, victoria lui Dodon este vazuta de EUObserver ca rezultat al pierderii increderii in guvernul pro-european, jurnalistii punctand ca integrarea europeana a tarii e "in derapaj", din moment ce Dodon s-a declarat pentru legaturi mai puternice cu Rusia.

Si Politico.eu noul presedinte al Republicii Moldova - "cea mai saraca tara din Europa, facuta sandvis intre Romania si Ucraina" - a declarat in ...citeste mai departe despre "Presa internationala, despre victoria candidatilor prorusi in R. Moldova si Bulgaria: UE iese julita din aceste alegeri" pe Ziare.com

#Igor Dodon castigat Moldova reactii, #Radev castigat alegeri Bulgaria reactii, #reactii alegeri Moldova Bulgaria , #Stiri International