Presa rusa: Romania este o piesa de baza a strategiei militare a SUA in estul Europei

Vineri, 17 Aprilie 2015, ora 19:37
967 citiri
Presa rusa: Romania este o piesa de baza a strategiei militare a SUA in estul Europei
Foto: Twitter

De cand "Noul Razboi Rece a inceput" ca rezultat al conflictului din Ucraina, SUA au inceput sa-si puna in practica in Europa strategia de "Lead from behind" (conduce din spate) pentru a crea un "cordon sanitar antirusesc" in care Romania va fi o piesa de baza, se apreciaza intr-un comentariu publicat vineri de portalul rusesc pro-Kremlin Sputnik News.

"SUA incurajeaza fostele puteri regionale sa-i sprijine strategia in schimbul recunoasterii, apoi a restabilirii sferei lor de influenta. In mod ideal, SUA doresc ca noua Cortina de Fier sa includa Scandinavia, Europa de Est si de Sud-Est, iar Romania, Polonia si Suedia sa fie partenerii lor condusi din spate", este scenariul descris de autorul articolului, Andrew Korybko.

Rusia acuza Romania ca e platforma de agresiune a NATO - Cum raspunde Alianta

El invoca in argumentatia sa decizia celor cinci state nordice (Danemarca, Suedia, Finlanda, Norvegia si Islanda) de a-si intensifica impreuna cooperarea militara cu tarile baltice ...citeste mai departe despre "Presa rusa: Romania este o piesa de baza a strategiei militare a SUA in estul Europei" pe Ziare.com

#Romania strategie militara SUA, #Romania strategie SUA Europa, #Romania SUA Europa , #Stiri International