Presa si bancile, victime ale unui atac cibernetic in Coreea de Sud

Miercuri, 20 Martie 2013, ora 11:38
1576 citiri
Presa si bancile, victime ale unui atac cibernetic in Coreea de Sud

Politia sud-coreeana a deschis, miercuri, o ancheta pe tema unui presupus atac cibernetic de amploare impotriva posturilor de televiziune si a bancilor, ale caror retele informatice au fost paralizate.

"Membri ai echipei noastre cibernetice ancheteaza pe aceasta tema in acest moment", a declarat pentru AFP un purtator de cuvant al politiei nationale, dupa ce agentia de presa Yonhap a anuntat un atac impotriva a trei posturi de televiziune (KBS, MBC si YTN) si a doua banci (Shinhan si Nonghyu), in contextul tensiunilor cu Coreea de Nord, transmite AFP.

Regimul nord-coreean, ale carui amenintari sunt tot mai numeroase de la noile sanctiuni votate impotriva sa de Consiliul de Securitate al ONU, este suspectat ca a orchestrat cele doua atacuri cibernetice de anvergura impotriva Coreei de Nord in 2009 si 2011.

De fiecare data, au fost vizate administratiile publice si institutiile financiare, retelele lor fiind scoase din functiune provizoriu. In cazul uneia dintre banci, milioane de clienti nu si-au putut folosi cardurile sau retrage banii din bancomate timp de o saptamana.

Phenianul acuza, de asemenea, Seulul si Washingtonul de astfel de atacuri. Saptamana trecuta, regimul a denuntat atacuri cibernetice "prelungite si intesive" impotriva mai multor site-uri oficiale, intre care cel al agentiei de presa Korean Central News Agency (KCNA) si cel al companiei Air Koryo.

Surse oficiale din cadrul serviciilor de informatii sud-coreene, citate de presa, estimeaza la 3.000 numarul informaticienilor nord-coreeni mobilizati in razboiul cibernetic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#presa banci Coreea, #atac cibernetic Coreea, #atac informatic , #Stiri International