Presa ucraineana: "Omuletii verzi" ar fi aparut pe teritoriul Republicii Moldova

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 15:20
1769 citiri
Presa ucraineana: "Omuletii verzi" ar fi aparut pe teritoriul Republicii Moldova
Foto: (c) Zhang Ling/XINHUA FLUX

Rusia intentioneaza sa destabilizeze situatia din Republica Moldova, a declarat luni, intr-o conferinta de presa la Kiev, purtatorul de cuvant al Consiliului pentru Securitate Nationala si Aparare al Ucrainei, Andrii Lasenko, citat de agentia de presa Unian.

"Rusia incearca sa destabilizeze situatia nu numai in Ucraina, dar si in alte tari. Pe teritoriul Republicii Moldova sunt prezenti asa-numitii 'omuleti verzi' ce racoleaza tineri si ii initiaza in tehnici de dezinformare, cum sa actioneze in situatii exceptionale si sa utilizeze arme de calibru mic", a afirmat Lasenko, facand referire la o declaratie facuta de fostul ministru adjunct de interne moldovean Ghenadie Cosovan, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, mai mult de 500 de persoane au fost recrutate in sudul Republicii Moldova, fiind ulterior instruite la Rostov, Moscova, in Transnistria si Balti, a indicat Lasenko.

La 21 august, autoritatile din Transnistria au declarat mobilizarea rezervistilor pentru exercitii pe o perioada de o luna de zile.

"Omuletii verzi" au fost etichetati militarii rusi care au aparut in uniforme fara insemne in Crimeea, cu o luna inainte de anexarea oficiala a peninsulei ucrainene la Rusia. Moscova a negat prezenta trupelor sale in peninsula din sudul Ucrainei, indicand ca in teren a actionat doar asa-numita forta de autoaparare locala. Ulterior, insusi presedintele rus Vladimir Putin i-a decorat pe militarii care au participat la evenimentele ce au dus la anexarea Crimeii la Federatia Rusa in luna martie.

#Rusia destabilizare situatie Republica Moldova, #omuleti verzi Republica Moldova , #Stiri International