Presedintele BCE se intalneste cu François Hollande dupa discutii cu Angela Merkel

Luni, 01 Septembrie 2014, ora 14:45
1253 citiri
Presedintele BCE se intalneste cu François Hollande dupa discutii cu Angela Merkel
Foto: (c) Luo Huanhuan / XINHUA FLUX

Presedintele Bancii Central Europene (BCE), Mario Draghi, va fi primit luni de catre presedintele Frantei, François Hollande, dupa ce, in urma cu cateva zile, seful BCE a avut o convorbire telefonica cu Angela Merkel, a confirmat luni un purtator de cuvant al cancelarului german, transmite AFP.

Potrivit agendei difuzata de Palatul Elysee, reuniunea dintre Mario Draghi si François Hollande este programata pentru ora 16,00 (14,00 GMT). Un purtator de cuvant de la BCE a precizat ca oficialii vor discuta probleme care tin de situatia economica din zona euro, relateaza Agerpres.

"Pot sa va confirm ca avut loc o convorbire telefonica intre Angela Merkel si Mario Draghi", a declarat luni, intr-o conferinta de presa, purtatorul de cuvant al cancelarului german, Steffen Seibert. Acesta a precizat ca Mario Draghi a fost cel care a sunat-o pe Angela Merkel dar nu a oferit alte detalii referitoare la discutiile dintre cei doi.

Potrivit unui articol publicat in editia de luni a saptamanalului german "Der Spiegel", Angela Merkel a dorit ca Mario Draghi sa dea explicatii cu privire la un discurs de-al sau din data de 22 august. Atunci, la o conferinta a guvernatorilor bancilor centrale organizata la Jackson Hole, SUA, Mario Draghi a anuntat ca BCE este gata sa-si relaxeze si mai mult politica monetara pentru a stimula cresterea economica. Anumiti analisti au interpretat declaratiile lui Draghi drept o intentie a BCE de a demara o politica de relaxare cantitativa similara cu cea derulata de Rezerva Federala americana.

Insa, Steffen Seibert a declarat ca versiunea din Der Spiegel "nu are nimic de a face cu adevarul" iar independenta BCE este intotdeauna importanta pentru Germania. La randul sau, ministrul german de Finante, Wolfgang Schauble, a aratat, saptamana trecuta, ca el considera ca afirmatiile lui Draghi au fost "suprainterpretate".

Aceste intalniri si discutii au loc cu cateva zile inainte de reuniunea de politica monetara de la Banca Central Europeana. Responsabilii politici europeni si oficialii BCE sunt ingrijorati de faptul ca inflatia in zona euro a coborat in luna august la 0,3%, cel mai redus nivel din ultimii cinci ani.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Mario Draghi presedinte BCE, #Mario Draghi intalnire Francois Hollande , #Stiri International