Presedintele Consiliului European anunta declansarea procedurii interne pentru faza a doua a Brexit

Vineri, 20 Octombrie 2017, ora 13:50
996 citiri
Presedintele Consiliului European anunta declansarea procedurii interne pentru faza a doua a Brexit
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anuntat vineri declansarea procedurii interne pentru faza a doua a negocierilor de Brexit cu reprezentantii Marii Britanii.

In urma unei intruniri la Bruxelles, liderii celor 27 de state membre UE au dat unda verde pentru pregatirea discutiilor cu Londra in privinta relatiilor comerciale post-Brexit, relateaza site-ul agentiei Reuters.

In acelasi timp, Donald Tusk a subliniat ca trecerea in faza a doua a Brexit va fi efectuata abia dupa rezolvarea unor aspecte-cheie, precum obligatiile financiare ale Marii Britanii fata de Uniunea Europeana, drepturile cetatenilor britanici si europeni, frontiera din Irlanda de Nord.

Tot vineri, cancelarul german Angela Merkel a declarat ca discutiile cu Marea Britanie au avansat si ca este putin probabil ca acestea sa se blocheze.

"In contrast cu modul in care este prezentata situatia in presa britanica, impresia mea este ca aceste discutii progreseaza pas cu pas. Nu am absolut nicio indoiala ca, daca ne vom focaliza cu totii, putem obtine un rezultat bun. Din partea mea nu exista niciun indiciu ca nu vom reusi", a spus Merkel.

Anterior, Angela Merkel a precizat ca sunt semne "incurajatoare" de progres in privinta negocierilor pentru Brexit si a sugerat ca discutiile privind un viitor acord comercial intre Marea Britanie si Uniunea Europeana ar putea incepe in luna decembrie.

Joi, ministrul britanic Theresa May a participat la o intrunire cu liderii UE, in care a facut apel la o "urgentare" din partea Uniunii Europene pentru solutionarea chestiunii privind drepturile cetatenilor britanici si europeni dupa Brexit.

May recunoaste in premiera un blocaj al negocierilor pe Brexit si cere liderilor UE sa o ajuteJuncker si May au stabilit sa intensifice negocierile pe tema BrexitMarea Britanie a facut primul pas pentru anularea drepturilor cetatenilor UE dupa BrexitBrexit-ul o sa ne doara pe toti. Iata de ce avem atata nevoie de Marea Britanie ...citeste mai departe despre "Presedintele Consiliului European anunta declansarea procedurii interne pentru faza a doua a Brexit" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Brexit negocieri, #Marea Britanie Brexit , #Stiri International