Presedintele filipinez si-a instruit soldatii sa nu violeze mai mult de trei femei

Sambata, 27 Mai 2017, ora 18:51
1172 citiri
Presedintele filipinez si-a instruit soldatii sa nu violeze mai mult de trei femei
Foto: Twitter/Rodrigo Duterte

Presedintele filipinez Rodrigo Duterte a tinut sa-i linisteasca pe soldatii ingrijorati ca ar putea fi acuzati de abuzuri dupa instituirea legii martiale in sudul statului, glumind chiar ca acestia pot viola femei, dar nu mai mult de trei.

"Doar eu voi fi responsabil pentru aceasta lege martiala si pentru consecintele si ramificatiile ei. Voi trebuie doar sa va faceti treaba, de restul ma voi ocupa eu", le-a transmis Duterte vineri soldatilor filipinezi, potrivit Reuters.

"Va bag in puscarie cu mana mea (daca veti comite abuzuri - n.red.) ", le-a spus presedintele militarilor, dupa care a continuat in gluma: "Ma rog, daca violati trei femei, e din partea casei".

Nu este prima remarca de acest gen a presedintelui filipinez. Anul trecut, inainte de alegerile prezidentiale pe care le-a castigat, a starnit un val de indignare dupa ce a glumit ca ar fi trebuit sa aiba onoarea de a fi primul care sa violeze o misionara australiana ucisa in 1989 intr-o rebeliune din inchisoarea din Davao, unde Duterte era primar.

Duterte a instituit joi legea martiala in insula Mindanao, masura prin care isi doreste sa combata ascensiunea Statului Islamic.

C.S. ...citeste mai departe despre "Presedintele filipinez si-a instruit soldatii sa nu violeze mai mult de trei femei" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rodrigo Duterte Filipine gluma viol, #lege martiala Filipine , #Stiri International