Presedintele PE critica dur noul guvern britanic si denunta calcule interne de partid

Joi, 14 Iulie 2016, ora 15:01
761 citiri

Presedintele Parlamentului European (PE) Martin Schulz a criticat dur, joi, alcatuirea Guvernului noului premier britanic Theresa May.

In opinia sa, acesta "vizeaza mai ales sa satisfaca o coeziune interna a Partidului Conservator" si "se concentreaza mai putin asupra viitorului tarii", relateaza AFP.

May a creat controverse incredintandu-i Ministerul Afacerilor Externe liderului campaniei pro-Brexit, Boris Johnson, si creand un minister integral dedicat iesirii tarii din UE.

Iata cum este vazuta Theresa May, viitorul premier britanic, de la Bruxelles

Schulz a declarat ca acest nou Cabinet, la fel ca cel condus de catre predecesorul lui May David Cameron, are la baza solutionarea disensiunilor interne din cadrul Partidului Conservator (Tory), in loc sa promoveze interesul national.

"Vom lucra in mod constructiv cu noul Guvern britanic in aceasta perioada dificila, asa cum am facut si in trecut", a spus politicianul german.

Vezi si Ce fel de premier al Marii Britanii ...citeste mai departe despre "Presedintele PE critica dur noul guvern britanic si denunta calcule interne de partid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Martin Schulz premier Marea Britanie, #Martin Schulz Theresa May , #Stiri International