Presedintele separatist catalan si-a amanat cu o zi discursul in care e asteptat sa declare independenta

Vineri, 06 Octombrie 2017, ora 15:29
899 citiri

Presedintele separatist catalan Carles Puigdemont si-a amanat pe marti interventia in Parlamentul regional prevazuta initial luni, in cursul careia ar urma sa vorbeasca despre consecintele referendumului de independentei, a anuntat vineri Guvernul regional.

"Presedintele Puigdemont (foto) cere sa intervina marti in Parlament pentru a prezenta o dare de seama cu privire la situatia politica actuala", anunta Guvernul catalan intr-un comunicat.

Barcelona face acest anunt la o zi dupa ce Curtea Constitutionala spaniola a suspendat sesiunea prevazuta luni a Parlamentului regional catalan.

Separatistii ar fi urmat sa declare independenta Cataloniei in aceasta sesiune suspendata.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Comisarul european Pierre Moscovici: Catalonia independenta nu va fi membra a UECurtea Constitutionala incearca sa impiedice declararea independentei Cataloniei. A suspendat sesiunea ParlamentuluiGuvernul spaniol respinge orice mediere in criza catalanaReferendum pentru independenta: 10 fapte care descriu criza din Catalonia ...citeste mai departe despre "Presedintele separatist catalan si-a amanat cu o zi discursul in care e asteptat sa declare independenta" pe Ziare.com

#Carles Puigdemont presedinte Catalonia independenta , #Stiri International