Presedintele Turciei, acuzat ca pregateste o lovitura de stat

Duminica, 23 August 2015, ora 18:42
822 citiri
Presedintele Turciei, acuzat ca pregateste o lovitura de stat
Foto: tccb.gov.tr

Liderul principalului partid de Opozitie din Turcia l-a acuzat, duminica, pe presedintele Recep Tayyip Erdogan ca urmareste sa dea o "lovitura de stat civila" cu planurile legate de alegerile anticipate, dupa ce discutiile din coalitie pentru formarea unui guvern au esuat.

Formatiunea politica a sefului statului, AKP, a pierdut majoritatea pe care a detinut-o timp de 12 ani la alegerile din iunie, in mare parte din cauza succesului rasunator al formatiunii politice pro-kurde HDP.

Prim-ministrul Ahmet Davutoglu a incercat sa formeze o majoritate impreuna cu formatiunea nationalista MHP si principalul partid de opozitie CHP, insa negocierile au esuat.

"Nu exista o lege pe aceasta tema in Turcia in acest moment", a opinat liderul CHP, Kemal Kilicdaroglu, citat de Daily Star.

"Democratia este suspendata momentan, iar Constitutia nu functioneaza. Ne confruntam cu o lovitura de stat ...citeste mai departe despre "Presedintele Turciei, acuzat ca pregateste o lovitura de stat" pe Ziare.com

#presedinte Turcia lovitura stat, #presedinte Turcia alegeri anticipate, #alegeri anticipate Turcia , #Stiri International