Pretul petrolului creste in continuare

Luni, 07 Martie 2011, ora 11:29
2116 citiri
Pretul petrolului creste in continuare

Preturile petrolului au atins un nou maxim pentru ultimii doi ani si jumatate, pe fondul ingrijorarii ca tulburarile din Libia s-ar putea transforma intr-un razboi civil, noteaza, luni, BBC News, citat de NewsIn.

Pretul petrolului "light crude" cu livrare in aprilie a crescut cu 2,02 dolari, ajungand la 106,44 dolari barilul, cea mai mare valoare din septembrie 2008 pana acum.

Petrolul Brent a inregistrat o crestere a pretului de 1,53 dolari, atingand valoarea de 117,40 dolari pe baril, foarte aproape de maximul recent, de 119,79 dolari barilul.

In acelasi timp, pietele asiatice au fost afectate de temerile ca preturile la energie ar putea dauna revenirii economiei mondiale, indicele Nikkei incheind ziua cu o scadere de 1,8%.

Bursele din Hong Kong, Sydney si Bombay au suferit si ele scaderi, din cauza temerilor ca situatia din Libia ar putea provoca o crestere si mai mare a preturilor petrolului, comenteaza BBC News.

Washingtonul a anuntat ca va lua in considerare folosirea rezervelor sale de petrol pentru a incerca o calmare a pietei.

Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Cu cât s-ar putea vinde mielul de Paște anul acesta. Ministrul Agriculturii: ”Nu pot să influenţez piaţa”
Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat sâmbătă, 23 martie, că, de sărbătorile pascale, fermierii vor vinde carnea de miel la un ”preţ decent”, care să le acopere cheltuielile...
#dolari, #petrol, #pret, #pretul energiei , #Stiri International