Previziunile Stratfor pentru 2015-2025: Cum va influenta Turcia Balcanii

Marti, 24 Februarie 2015, ora 13:47
1426 citiri
Previziunile Stratfor pentru 2015-2025: Cum va influenta Turcia Balcanii
Foto: Pixabay

Turcia este singura tara interesata sa stabilizeze Siria si Irakul, capabila sa actioneze amplu in Orientul Mijlociu si are mijloacele pentru a obtine cel putin un succes limitat in aceasta regiune.

Desi pana acum s-a ferit sa actioneze decisiv, Turcia isi va proiecta puterea in bazinul Marii Negre si, pe masura ce Uniunea Europeana se fragmenteaza, si in Balcani, scrie Stratfor in previziunile pentru urmatorul deceniu, grupate in raportul "Decade Forecast 2015-2025".

Sursa citata apreciaza ca lumea intra intr-o perioada in care declinul natiunilor-state create de Europa in Africa de Nord si Orientul Mijlociu se accelereaza. In multe tari puterea nu mai este detinuta de stat ci de factiuni armate care nici nu-i pot infrange pe altii nici nu pot fi invinse, ceea ce a dat nastere unei perioade de intense lupte interne.

SUA sunt pregatite sa gestioneze situatia cu raiduri aeriene si forte limitate pe teren, insa nu vor putea si nici nu vor dori sa impuna o rezolvare. Turcia, cu o ...citeste mai departe despre "Previziunile Stratfor pentru 2015-2025: Cum va influenta Turcia Balcanii" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Turcia influenta orientul Mijlociu, #Turcia influenta Balcani , #Stiri International