Prima declaratie a lui Trump in razboiul diplomatic dintre UK si Rusia: "Se pare ca rusii se afla in spatele atacului"

Joi, 15 Martie 2018, ora 18:34
726 citiri

Rusia "pare" ca se afla in spatele atacului cu gaz neurotoxic care l-a vizat pe un agent rus in Marea Britanie, a declarat, joi, presedintele Statelor Unite, Donald Trump, informeaza site-ul agentiei Reuters.

"Se pare ca rusii se afla in spatele atacului" din Marea Britanie, a afirmat Donald Trump in cursul unei intrevederi la Casa Alba cu premierul Irlandei, Leo Varadkar.

"Este vorba de o situatie foarte trista, pe care Statele Unite o trateaza cu foarte multa seriozitate", a adaugat Donald Trump, precizand ca a fost in contact cu premierul britanic, Theresa May, pe tema acestui incident.

Marea Britanie, Statele Unite, Franta si Germania au adoptat joi dimineata o declaratie comuna in care atribuie Rusiei atacul cu gaz neurotoxic care l-a vizat pe un fost agent secret rus in oraselul britanic Salisbury.

Marea Britanie a decis expulzarea a 23 de diplomati rusi in contextul crizei generate de atacul neurotoxic. Este vorba de cel mai mare numar de diplomati rusi expulzati de Marea Britanie in ultimele trei decenii. Aceasta este cea mai grava criza dintre Rusia si Marea Britanie din ultimii ani. Moscova a negat orice implicare in atacul neurotoxic din Salisbury.

Administratia Vladimir Putin a atentionat, marti seara, Marea Britanie, transmitandu-i recomandarea de a nu ameninta o "putere nucleara" precum Rusia, in contextul crizei generate de atacul care l-a vizat pe un fost agent secret rus.

Referindu-se la criza bilaterala cu Marea Britanie, Maria Zaharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a transmis: "Nimeni au ar trebui sa ameninte o putere nucleara". La randul sau, Ambasada Rusiei din Marea Britanie a atras atentia ca "orice amenintare cu masuri punitive impotriva Rusiei va fi urmata de o riposta".

Fostul agent de spionaj rus Serghei Skripal, ranit in orasul britanic Salisbury, probabil a fost atacat cu o substanta neurotoxica, au stabilit anchetatorii britanici. Potrivit unor surse din cadrul investigatiei, substanta folosita este din gama Noviciok.

Fostul agent al Serviciului rus de informatii militare (GRU) si fiica acestuia sunt in stare critica in urma atacului cu o substanta neurotoxica. Un politist care a intervenit este, de asemenea, in stare grava. In total, 21 de persoane au primit ingrijiri medicale dupa ce au inhalat vapori ai substantei folosite in atac. ...citeste mai departe despre "Prima declaratie a lui Trump in razboiul diplomatic dintre UK si Rusia: "Se pare ca rusii se afla in spatele atacului"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Trump acuzatii Rusia spion otravit, #Trump declaratii spion otravit , #Stiri International