Prima mobilizare NATO la portile Rusiei: Trupele americane intra in Polonia

Joi, 12 Ianuarie 2017, ora 15:54
1115 citiri
Prima mobilizare NATO la portile Rusiei: Trupele americane intra in Polonia
Foto: Arhiva Ziare.com

Militari americani intra in Polonia si indeplinesc astfel un vis al polonezilor inca de la caderea comunismului, in 1989, de a avea trupe din Statele Unite pe teritoriul lor, ca masura de disuasiune fata de Rusia.

Vehicule si militari americani in tinuta de camuflaj au trecut miercuri frontiera din Germania in sud-vestul Poloniei si se indreptau catre Zagan, unde isi vor avea baza, relateaza The Associated Press si BBC.

Citeste si NATO se pregateste sa faca fata Rusiei: Tancurile americane debarca in Germania. Romania capata avioane de lupta

Statele Unite si alte state occidentale au efectuat exercitii pe flancul de est al NATO, insa aceasta mobilizare americana va fi prima desfasurare continua a unui aliat NATO in regiune.

In pofida festivismului, acest moment istoric este umbrit de ingrijorari cu privire la faptul ca aceasta consolidare a securitatii ar putea sa fie subminata de opiniile pro-Kremlin ale presedintelui ales Donald Trump.

Polonia si tarile baltice sunt ...citeste mai departe despre "Prima mobilizare NATO la portile Rusiei: Trupele americane intra in Polonia" pe Ziare.com

#NATO trupe Polonia, #militari americani Polonia , #Stiri International