Prima reactie din Coreea de Nord dupa atacul SUA in Siria: De neiertat!

Sambata, 08 Aprilie 2017, ora 18:56
1148 citiri
Prima reactie din Coreea de Nord dupa atacul SUA in Siria: De neiertat!
Foto: Pixabay

Coreea de Nord a transmis, sambata, ca atacul SUA din Siria a fost "un act de agresiune ce nu poate fi iertat" si demonstreaza ca a fost necesar ca Phenianul sa isi intareasca armata.

Mesajul a venit din partea Ministerului de Externe nord-coreean si e prima reactie din aceasta tara la bombardarea Siriei de catre SUA, care a avut loc vineri ca raspuns la utilizarea armelor chimice de catre Bassar al-Ashad impotriva propriului sau popor.

"Atacul cu rachete realizat de Statele Unite in Siria e clar un act de agresiune ce nu poate fi iertat, derulat impotriva unui stat suveran, iar noi condamnam acest lucru", a transmis un purtator de cuvant al Ministerului de Externe nord-coreean, citat de agentia KCNA, transmite Reuters.

"Ceea ce se intampla astazi in lume demonstreaza ca decizia noastra de a ne intari puterea militara si de a raspunde agresiunii cu agresiune a fost ceea ce trebuia facut", a adaugat oficialul nord-coreean.

Aceasta tara, aflata intr-o oaza de izolare din punct de vedere diplomatic, vede in regimul sirian un aliat.

Citeste mai multe despre atacul SUA din Siria:

Cum a luat Donald Trump decizia de a bombarda SiriaPresedintele Iranului il acuza pe Trump ca ajuta gruparile teroriste din SiriaSUA au bombardat Siria - Certuri si amenintari la Consiliul de Securitate al ONU: Suntem pregatiti sa facem mai mult

C.P. ...citeste mai departe despre "Prima reactie din Coreea de Nord dupa atacul SUA in Siria: De neiertat!" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reactie coreea nord atac sua siria, #reactii sua atac siria, #reactii sua bombardare siria , #Stiri International