Primarul Berlinului dezvaluie ca Erdogan incearca sa continue epurarile in Germania

Duminica, 14 August 2016, ora 17:05
836 citiri

Primarul Michael Muller a sustinut ca autoritatile turce doresc sa extinda campania guvernamentala impotriva adeptilor clericului Fethullah Gulen si in Berlin, incercand chiar sa influenteze direct politica locala din metropola germana, transmite DPA.

Ankara a propus ca reprezentantii metropolei berlineze sa se opuna in mod activ sustinatorilor clericului Fethullah Gulen, acuzat de autoritatile turce de orchestrarea loviturii de stat din noaptea de 15-16 iulie, arata News.ro.

"Am fost abordat si intrebat de un reprezentant al executivului turc daca am putea sa confruntam in mod critic miscarea clericului Fethullah Gulen din Berlin, iar daca este necesar sa implementam masuri impotriva gulenistilor", a explicat Muller.

Intr-un interviu pentru publicatia germana Bild, acesta a mentionat ca a refuzat vehement ideea propusa si i-a transmis clar reprezentantului executivului turc ca asemenea conflicte turce nu se vor regasi in politica berlineza.

Dupa lovitura de stat esuata, ...citeste mai departe despre "Primarul Berlinului dezvaluie ca Erdogan incearca sa continue epurarile in Germania" pe Ziare.com

#Erdogan epurari Berlin, #Erdogan epurari gulenisti , #Stiri International