Primarul Berlinului face un apel istoric la Donald Trump: Domnule presedinte, nu ridicati acest zid

Sambata, 28 Ianuarie 2017, ora 22:22
5846 citiri
Primarul Berlinului face un apel istoric la Donald Trump: Domnule presedinte, nu ridicati acest zid
Foto: michael-mueller.de

Primarul capitalei Germaniei, Michael Muller, i-a cerut presedintelui Donald Trump sa nu construiasca zidul pe care liderul de la Casa Alba a promis ca il va ridica la granita cu Mexicul, intr-un apel ce aminteste de un moment simbolic petrecut in timpul Razboiului Rece langa Zidul Berlinului.

In 1987, aflat langa Zidul Berlinului, presedintele american Ronald Reagan ii adresa liderului sovietic Mihail Gorbaciov urmatorul mesaj: "Domnule Gorbaciov, daramati acest zid", aminteste Quartz.

Acum, primarul Berlinului a invocat celebrul discurs a lui Reagan intr-un mesaj adresat actualului presedinte al Americii, Donald Trump.

"Noi, berlinezii, cunoastem mai bine decat multi altii durerea provocata atunci cand un intreg continent este separat de garduri cu sarma ghimpata si de ziduri. Diviziunea noastra a distrus perspectivele a milioane de oameni. Acum, la inceputul secolului al XXI-lea, nu putem lasa ca experienta noastra istorica sa fie aruncata la gunoi chiar de cei carora le datoram in mare parte libertatea noastra: americanii", a spus Muller.

Edilul german ii cere lui Trump sa nu coboare pe panta "izolarii si a ostracizarii", pentru ca astfel de fragmentari "cauzeaza sclavie si durere".

"Ii cer presedintelui american sa-si aminteasca de predescesorul sau, Ronald Reagan, sa-si aminteasca de cuvintele lui: 'Daramati acesti zid'. Asadar, va spun: 'Domnule presedinte, nu ridicati acest zid'", a incheiat Muller.

Citeste si alte stiri pe aceasta tema:

Ce au agreat Trump si presedintele Mexicului, dupa o ora de discutii: Nu mai vorbim public despre cine plateste zidul

Trump vrea sa impuna o taxa de 20% asupra bunurilor importate din Mexic pentru a finanta zidul de la frontiera

Trump a semnat ordinul de construire a unui zid la granita dintre SUA si Mexic. Proiectul incepe cu bani americani, iar mexicanii platesc la final ...citeste mai departe despre "Primarul Berlinului face un apel istoric la Donald Trump: Domnule presedinte, nu ridicati acest zid" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primar Berlin Donald Trump zid, #Donald Trump zid SUA Mexic , #Stiri International