Primarul Londrei compara vorbele lui Trump cu ale Statului Islamic

Luni, 25 Septembrie 2017, ora 12:11
1127 citiri
Primarul Londrei compara vorbele lui Trump cu ale Statului Islamic
Foto: Facebook/ Sadiq Khan

Presedintele american Donald Trump a fost criticat, duminica, de unul dintre cei mai cunoscuti contestatari ai sai, primarul londonez Sadiq Khan.

Edilul celui mai mare oras european a spus ca liderul de la Casa Alba foloseste o retorica similara cu cea a celor de la Statul Islamic, atunci cand sugereaza ca exista o ciocnire a civilizatiilor intre Occident si musulmani, relateaza Fox News.

Khan a spus ca interdictia impusa de Trump tarilor majoritar musulmane este contraproductiva.

Primarul Londrei i-a transmis lui Trump, in cadrul unui eveniment al The Guardian, ca "trebuie te gandesti la ceea ce spui".

"Pentru ca ceea ce spui nu este diferit de ceea ce spune Daesh sau asa-numitul Stat Islamic", a adaugat Sadiq Khan.

"Ei spun ca este o ciocnire a civilizatiilor, ca nu este posibil sa fii musulman si occidental, si ca Occidentul ne uraste. Si, din neatentie, le faci jocul, ii ajuti", a mai sustinut edilul Londrei.

Acesta este de parere ca Marea Britanie nu ar trebui sa-l primeasca pe Trump si considera ca este gresita vizita de stat planificata de premierul Theresa May. "Cred ca uneori oameii sunt ignoranti", a spus Khan, care face parte din Partidul Laburist, spre deosebire de May, care este conservatoare.

In luna iunie, Khan si Trump au avut un schimb tensionat de replici, dupa un atac terorist de la Londra.

Citeste mai multe despre acest subiect:

Primarul Londrei: Trump nu ar trebui primit pe covorul rosu in UKPrimarul Londrei cere anularea vizitei lui Trump in Marea Britanie, dupa schimbul acid de replici pe tema atentatului teroristDonald Trump il ataca din nou pe Twitter pe Sadiq Khan, primarul Londrei: Ce scuza jalnica! ...citeste mai departe despre "Primarul Londrei compara vorbele lui Trump cu ale Statului Islamic" pe Ziare.com

#Khan Trump Statul Islamic, #Khan declaratii Trump, #Trump retorica Statul Islamic , #Stiri International