Primarul unui oras care a votat Le Pen se gandeste la demisie: Nu vreau sa-mi dedic viata unor idioti

Marti, 25 Aprilie 2017, ora 09:35
2446 citiri
Primarul unui oras care a votat Le Pen se gandeste la demisie: Nu vreau sa-mi dedic viata unor idioti
Foto: Facebook/Daniel Delomez

Un primar francez, al carui oras a votat pentru candidata Frontului National la presedintie, Marine Le Pen, a declarat ca ar putea demisiona, pentru ca nu vrea sa isi dedice viata unor "idioti".

Aproximativ 38% dintre alegatorii din Annezin, un orasel din nordul Frantei, au votat pentru candidata de extrema-dreapta la Elysee. Daniel Delomez, edilul localitatii, a descris rezultatul drept "catastrofal".

"Este catastorfal. Este posibil sa demisionez, pentru ca nu vreau sa imi dedic viata unor idioti", a spus edilul pentru L'Avenir de l'Artois.

Pe locul al doilea in oras s-a clasat candidatul extremei-stangi, Jean-Luc Melenchon. El a primit 19,25% din voturi.

Delomez a fost descris drept "erou" pe retelele de socializare. "Este idolul meu", a scris un utilizator de Internet. "Foarte bine, ma face sa ma simt mai bine in legatura cu omenirea", a scris un altul.

Ministerul francez de Interne a publicat rezultatele finale ale primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, ce include si rezultatul votului din strainatate. Emmanuel Macron a obtinut 24,01% din sufragii, iar Marine Le Pen 21,3% din voturi.

Francois Fillon, candidatul Les Republicains, a obtinut 20,01% din sufragii, iar Jean-Luc Melenchon, de extrema-stanga, a fost votat de 19,58% dintre alegatori.

Rata de participare a fost de 77,77%, fata de 80,42% in 2012.

Alegatorii sunt chemati la urne pe 7 mai, pentru al doilea tur de scrutin.

Citeste si analiza The Guardian: De ce favoritul Frantei ar putea fi o veste foarte proasta pentru Londra si un comentariu AFP despre Macron si Le Pen, doi candidati antisistem pe care-i opune totul

Vezi si filmul zilei alegerilor din Franta. ...citeste mai departe despre "Primarul unui oras care a votat Le Pen se gandeste la demisie: Nu vreau sa-mi dedic viata unor idioti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#primar Franta vota Le Pen idioti , #Stiri International