Un primar din Italia ofera cate 2.000 de euro oricui se muta in localitate (Video)

Duminica, 07 Mai 2017, ora 23:35
1665 citiri
Un primar din Italia ofera cate 2.000 de euro oricui se muta in localitate (Video)
Foto: Facebook/Daniele Galliano

Un primar dintr-un satuc uitat de lume din Italia vrea sa ofere cate 2.000 de euro oricui ar vrea sa se mute in localitate.

Este o incercare disperata de a evita transformarea localitatii intr-una fantoma, scrie The Guardian.

Proiectul primarului Daniele Galliano presupune ca toti cei care cumpara sau inchiriaza o casa au parte de preturi promotionale si, pe deasupra, primesc un bonus de mutare de 2.000 de euro.

Satul Bormida se afla in regiunea Liguria din Italia, la 420 de metri deasupra nivelului marii si gazduieste doar 394 de suflete.

Asta pentru ca cei mai multi tineri au decis sa se mute in zonele din apropiere in care au gasit joburi si un trai mai bun.

Detaliile finale ale proiectele vor fi stabilite cat de curand, insa primarul vrea chirii cuprinse intre 50 si 120 de euro pe luna.

"Suntem o comunitate mica, dar foarte primitoare. Oricine e binevenit sa locuiasca aici. Avem muntele si marea aproape, aerul e curat, stilul de viata e foarte sanatos", a transmis primarul, a carui idee trebuie adoptata de Consiliul Local.

El a postat oferta pe pagina lui de Facebook, iar comentariile nu au incetat sa apara. Insa unele persoane i-au explicat edilului ca ar renunta la bonusul de 2.000 de euro daca in sat s-ar gasi ceva de munca.

"Domnule primar, as vrea sa ma mut si sa renunt la acei bani, insa nu pot trai numai cu aer. Am o familie, doi copii mici, asa ca daca mi-ai garanta un job, fie el cat de modest, nu ar mai fi o problema", a spus Amedeo Alloca.

Dar cum e viata in Bormida? Oddone Giuseppe, proprietarul unui restaurant, a spus ca nu prea ai ce sa faci acolo, dar viata e simpla, natura domina zona, asa ca satucul e perfect pentru cei care vor sa duca un trai linistit si lipsit de stres.

C.P. ...citeste mai departe despre "Un primar din Italia ofera cate 2.000 de euro oricui se muta in localitate (Video)" pe Ziare.com

#bani sat locuinta Italia, #bani mutat sat Italia, #mutat sat Italia , #Stiri International