Primarul Varsoviei interzice desfasurarea paradei dedicate centenarului independentei Poloniei

Miercuri, 07 Noiembrie 2018, ora 19:37
1004 citiri

Primarul Varsoviei a interzis desfasurarea paradei dedicate comemorarii centenarului independentei Poloniei care ar fi trebuit sa se desfasoare duminica, invocand riscurile producerii unor manifestari violente si expresii de ura, relateaza Reuters.

Parada este organizata partial de grupurile nationaliste de extrema-dreapta, iar unul dintre acestea au anuntat ca va incalca interdictia.

"Varsovia a suferit deja destul din cauza nationalismului agresiv", a declarat primarul Varsoviei Hanna Gronkiewicz-Waltz.

"Aniversarea a 100 de ani de la independenta Poloniei nu ar trebui sa arate asa si sa urmeze decizia mea de a interzice acest lucru", a adaugat aceasta.

Unii dintre organizatorii paradei au anuntat ca planuiesc ca evenimentul sa aiba loc indiferent de hotararea primarului.

Nu intelegen decizia primarului Gronkiewicz-Waltz... Chiar daca tribunalele confirma decizia sa, noi tot ne vom intalni... Evenimentul va avea loc", a afirmat Tomasz Dorosz, liderul Taberei Radicale Nationale din Polonia, unul dintre grupurile implicate in organizarea evenimentului.

Evenimentul este organizat anual in capitala poloneza pe data de 11 noiembrie pentru a comemora aniversarea independentei Poloniei, la sfarsitul Primului Razboi Mondial. Parada de anul trecut au fost marcate de manifestatii rasiste si confruntari cu protestatarii. ...citeste mai departe despre "Primarul Varsoviei interzice desfasurarea paradei dedicate centenarului independentei Poloniei" pe Ziare.com

#primar Varsovia interzis miting independenta, #independenta Polonia miting interzis , #Stiri International