Primele semne de pace intre cele doua Corei: Ce decizie a luat Seulul

Marti, 25 August 2015, ora 10:28
848 citiri
Primele semne de pace intre cele doua Corei: Ce decizie a luat Seulul
Foto: captura YouTube / dx7388

Seulul a oprit marti difuzarea de mesaje de propaganda la difuzoarele instalate de-a lungul liniei de demarcatie cu Coreea de Nord, a anuntat un oficial de la Ministerul Apararii, in cadrul unui acord vizand sa dezamorseze tensiuni recente, dupa trei zile de negocieri la nivel inalt.

Seulul a anuntat oprirea difuzoarelor la pranz (6.00, ora Romaniei), dupa ce Coreea de Nord si-a exprimat "regretul" fata de exploziile care au mutilat luna aceasta doi militari sud-coreeni care se aflau intr-o misiune de patrulare in zona demilitarizata (DMZ), care desparte cele doua tari surori si inamice (foto), relateaza DPA.

Coreea de Nord continua sa ameninte Sudul: Reactia noastra militara va fi extrem de puternica

Coreea de Nord a fost, de asemenea, de acord sa anuleze starea de "cvasi-razboi" in care si-a plasat trupele in urma unui incident armat, anunta luni consilierul sud-coreean in domeniul securitatii Kim Kwan-jin, la Seul, in timp ce negocierile inca nu se incheiasera.

Aceste ...citeste mai departe despre "Primele semne de pace intre cele doua Corei: Ce decizie a luat Seulul" pe Ziare.com

#difuzoare Coreea Sud linie demarcatie, #razboi Coreea Nord Sud , #Stiri International