Principalele dezvaluiri din documentele NSA despre presedintii Hollande, Sarkozy si Chirac

Miercuri, 24 Iunie 2015, ora 20:56
897 citiri
Principalele dezvaluiri din documentele NSA despre presedintii Hollande, Sarkozy si Chirac
Foto: Twitter/Nicolas Sarkozy

Scandalul de spionaj american in Franta este improbabil sa conduca la o criza, avand in vedere interesele strategice puternice care o leaga de Statele Unite, comenteaza AFP pe site, prezentand principalele dezvaluiri din documente apartinand Agentiei Nationale americane pentru Securitate (NSA).

Aceste documente, potrivit carora ultimii trei presedinti francezi si membri din anturajul lor au fost spionati, au fost dezvaluite marti seara de catre WikiLeaks prin intermediul site-ului Mediapart si ziarului Liberation.

Francois Hollande

- Nota din 22 mai 2012: intr-o discutie cu premierul de atunci Jean-Marc Ayrault, pe 18 mai 2012, adica la doar cateva zile dupa investirea in functia de presedinte al Republicii, NSA raporteaza ca Hollande ar fi "acceptat organizarea unor reuniuni secrete la Paris pentru discutarea crizei din zona euro, dar mai ales a consecintelor unei iesiri a Greciei" din aceasta.

Noi dezvaluiri despre practicile NSA: A spionat ultimii trei presedinti ai ...citeste mai departe despre "Principalele dezvaluiri din documentele NSA despre presedintii Hollande, Sarkozy si Chirac" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sarkozy dezvaluiri spionaj, #NSA Hollande spionat , #Stiri International