Prinsi intre rusi si teroristi, turcii ii reclama lui Merkel: Nu ne lasati singuri!

Marti, 09 Februarie 2016, ora 07:53
1203 citiri
Prinsi intre rusi si teroristi, turcii ii reclama lui Merkel: Nu ne lasati singuri!
Foto: Facebook/Ahmet Davutoglu

Premierul turc, Ahmet Davutoglu, a cerut Occidentului sa nu permita continuarea bombardamentelor ruse in Siria, explicand ca autoritatile turce nu vor putea face fata valului de refugiati si rugand-o pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, sa nu lase Turcia singura.

"Raidurile aeriene ruse in Siria nu trebuie tolerate cu ideea ca Turcia va accepta oricum refugiatii care fug de bombardamente", a declarat Ahmet Davutoglu la intalnirea cu Angela Merkel.

"Cele mai recente evolutii ale crizei siriene reprezinta o tentativa de a exercita presiuni asupra Turciei si asupra Europei in privinta refugiatilor", a adaugat Davutoglu, referindu-se la intensificarea raidurilor antiteroriste ruse in regiunea siriana Alep, situatie care a generat un nou val de refugiati spre teritoriul turc.

"Sa nu ne lasati singuri. Nu este posibil ca urgenta imigrantilor sa ajunga doar pe umerii Turciei", i-a spus Ahmet Davutoglu Angelei Merkel, potrivit ziarului italian Corriere della Sera.

Relatiile ...citeste mai departe despre "Prinsi intre rusi si teroristi, turcii ii reclama lui Merkel: Nu ne lasati singuri!" pe Ziare.com

#Merkel vizita Turcia, #Turcia ajutor refugiati, #Turcia Rusia razboi Statul Islamic , #Stiri International