Privilegii de regina - Elisabeta a II-a poate sa conduca fara permis si detine toti delfinii din regat

Vineri, 29 Mai 2015, ora 19:00
888 citiri
Privilegii de regina - Elisabeta a II-a poate sa conduca fara permis si detine toti delfinii din regat
Foto: Arhiva (Wikipedia)

Regina Elizabeth a II-a a Marii Britanii detine o serie de privilegii insolite, printre care se remarca faptul ca suverana britanica are dreptul de a conduce automobilul fara permis si este proprietara tuturor delfinilor din regat.

In Marea Britanie, puterea reginei este inainte de toate una simbolica. Executivul acestei monarhii constitutionale este asigurat de un prim-ministru, functie ocupata in prezent de David Cameron. Decorativa pentru unii, simbol indispensabil al identitatii britanice pentru altii, regina Elizabeth a II-a poate sa profite, totusi, de anumite favoruri insolite care ii sunt acordate prin lege, se afirma intr-un articol publicat recent pe site-ul atlantico.fr.

"Tehnic vorbind, toate lebedele de pe Tamisa apartin reginei. Totusi, ea nu isi exercita dreptul de proprietate decat in anumite ocazii", informeaza publicatia Business Insider. De exemplu, "Swan Upping" ("Prinderea lebedelor") este un eveniment anual, in timpul caruia lebedele sunt prinse, marcate, ...citeste mai departe despre "Privilegii de regina - Elisabeta a II-a poate sa conduca fara permis si detine toti delfinii din regat" pe Ziare.com

#Elisabeta a doua privilegii, #curiozitati Elisabeta a doua, #Elisabeta a doua Marea Britanie , #Stiri International