Problema imigrantilor usor de observat, greu de rezolvat: Ce solutii au fost puse pe masa Consiliului

Miercuri, 23 Septembrie 2015, ora 22:48
794 citiri
Problema imigrantilor usor de observat, greu de rezolvat: Ce solutii au fost puse pe masa Consiliului
Foto: Ziare.com/Anca Magurean

Sefii de stat si de guvern reuniti la Bruxelles analizeaza masuri pentru consolidarea frontierelor Uniunii Europene, in contextul crizei refugiatilor.

De cealalta parte, Turcia si Bulgaria propun Uniunii Europene crearea unei zone de securitate in nordul Siriei pentru evitarea migratiei masive.

"Agentiile Uniunii Europene trebuie sa abordeze aceasta situatie dramatica de la frontierele externe si sa intensifice verificarile vamale", precizeaza documentul aflat in dezbatere la reuniunea Consiliului European, potrivit unui proiect de raport obtinut de Associated Press.

Merkel, aratata cu degetul inainte de summitul extraordinar pe tema refugiatilor: A creat haos!

Potrivit proiectului, statele membre UE vor fi indemnate sa furnizeze personal suplimentar si echipamente pentru misiunile de patrulare la frontiere.

O alta propunere se refera la oferirea de fonduri suplimentare unor state din Africa si din Orientul Mijlociu pentru a face fata crizei refugiatilor.

Exclusiv ...citeste mai departe despre "Problema imigrantilor usor de observat, greu de rezolvat: Ce solutii au fost puse pe masa Consiliului" pe Ziare.com

#Consiliul Europei criza refugiati, #Consiliul Europei criza imigranti, #criza imigranti Europa , #Stiri International