"Probleme similare cu ale Dubaiului, posibile si in alte state"

Miercuri, 02 Decembrie 2009, ora 18:12
1554 citiri
"Probleme similare cu ale Dubaiului, posibile si in alte state"

Problemele legate de datoriile emiratului Dubai, care au zguduit pietele financiare, reprezinta un semnal de alarma ca dificultati de aceeasi natura ar putea sa apara si in alte parti ale lumii, a declarat presedintele Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), Thomas Mirow.

"Aceste probleme sunt cel putin un semnal de avertizare ca altele asemanatoare ar putea sa apara, in special in sectorul constructiilor", a afirmat Mirow, citat de Reuters, informeaza Mediafax.

Pietele mondiale si-au revenit dupa socul de scurta durata provocat de dificultatile Dubaiului, insa investitorii ar trebui sa ramana vigilenti, a precizat el.

Guvernul din Dubai a cerut saptamana trecuta un moratoriu de sase luni pentru datoriile scadente ale conglomeratului Dubai World si subsidiarei de imobiliare Nakheel, confruntate cu dificultati financiare severe in urma crizei mondiale.

Blocarea platilor din cauza datoriilor de 59 miliarde de dolari ale celor doua companii din emirat a propagat un val de panica pe pietele financiare din intreaga lume.

#dificultati, #dubai, #investitori, #probleme , #Stiri International