Procurorii ucraineni vor cere inchisoare pe viata pentru fostul presedinte Viktor Ianukovici

Joi, 04 Mai 2017, ora 22:01
620 citiri
Procurorii ucraineni vor cere inchisoare pe viata pentru fostul presedinte Viktor Ianukovici
Foto: captura YouTube/ Moldova News

Procuratura militara ucraineana va cere o condamnare pe viata pentru Viktor Ianukovici, fost presedinte al tarii, care este acuzat de inalta tradare, a anuntat joi procurorul militar Ruslan Kravcenko.

"Pedeapsa maxima - inchisoarea pe viata", a spus procurorul atunci cand a fost intrebat despre sentinta probabila pentru Ianukovici, daca va fi gasit vinovat, noteaza site-ul agentiei Tass.

Ruslan Kravcenko a explicat ca procuratura va cere aceasta pedeapsa pentru ca fostul presedinte a refuzat sa-si recunoasca vinovatia in timpul anchetei dinainte de proces.

Anterior, un tribunal din Kiev a desfasurat audieri preliminare in dosarul Ianukovici. Instanta a permis participarea inculpatului in proces prin intermediul conexiunii video. Sedinta de judecata a fost amanata pana pe 18 mai.

Iuri Kirasir, avocatul lui Ianukovici, sustine ca actiunile procurorilor ucraineni sunt motivate politic.

Viktor Ianukovici, in varsta de 66 de ani, a fost presedintele Ucrainei in perioada februarie 2010 - februarie 2014, ocupand si functia de premier al Ucrainei de trei ori (noiembrie 2002 - decembrie 2004, decembrie 2004 - ianuarie 2005 si august 2006 - decembrie 2007).

Ianukovici a fugit in Rusia dupa revolta proeuropeana din Maidan (Piata Independentei) din 2014. Un an mai tarziu, fostul sef de stat a fost acuzat de deturnarea fondurilor publice si inalta tradare, fiind pus pe lista persoanelor cautate la nivel international.

Miercuri, Interpol a anuntat ca Viktor Ianukovici a fost scos de pe lista persoanelor date in urmarire.

Autoritatile din Ucraina au precizat ca vor face apel impotriva acestei decizii.

Viktor Ianukovici ii multumeste lui Putin: Mi-a salvat viataViktor Ianukovici nu mai e "most wanted" - de ce a suspendat Interpolul mandatul de urmarireDirectorul de campanie al lui Trump ar fi primit milioane de dolari de la Ianukovici ...citeste mai departe despre "Procurorii ucraineni vor cere inchisoare pe viata pentru fostul presedinte Viktor Ianukovici" pe Ziare.com

#Ianukovivi condamnare viata , #Stiri International