Procurorul-general al SUA anunta masuri pentru mass media: Transmiterea de informatii confidentiale trebuie sa inceteze

Vineri, 04 August 2017, ora 22:06
860 citiri
Procurorul-general al SUA anunta masuri pentru mass media: Transmiterea de informatii confidentiale trebuie sa inceteze
Foto: pixabay.com (Arhiva)

Departamentul american al Justitiei va lansa o campanie de contracarare a actiunilor de transmitere a informatiilor confidentiale in presa, a anuntat vineri procurorul-general, Jeff Sessions, argumentand ca mass-media nu are o functie "nelimitata" in societate.

Departamentul Justitiei ar putea incepe sa analizeze posibilitatea de a emite citatii judiciare pentru companii media, a mai declarat Jeff Sessions, relateaza site-ul Axios.com.

Jurnalistii "nu pot periclita vieti omenesti fara a fi sanctionati. Trebuie sa punem in balanta rolul presei cu protejarea sigurantei noastre nationale si a vietilor celor care sunt membri ai comunitatii de informatii, ai fortelor armate si ale tuturor americanilor ce respecta legile", a explicat Jeff Sessions.

Patru persoane au fost inculpate in cadrul anchetelor lansate de autoritatile americane in cazul transmiterii de informatii confidentiale in presa, a anuntat vineri Jeff Sessions, procurorul-general american, in cadrul unei campanii care risca sa conduca la sanctionarea jurnalistilor.

"Luam atitudine. Cultura transmiterii de informatii confidentiale trebuie sa inceteze", a declarat Jeff Sessions, citat de site-ul agentiei Reuters.

Departamentul Justitiei a triplat numarul anchetelor privind transmiterea de informatii confidentiale presei.

Pana acum au fost inculpate patru persoane, dar exista riscul sanctionarii jurnalistilor care vor refuza sa dezvaluie sursele anonime din institutii.

Jeff Sessions nu a dezvaluit cine sunt cele patru persoane inculpate, dar a precizat ca acuzatiile se refera la dezvaluirea de informatii clasificate si la ascunderea contactelor cu agenti de informatii straini.

In urma cu o saptamana, Anthony Scaramucci, fostul purtator de cuvant al Casei Albe, afirma ca Jeff Sessions va lansa o investigatie ampla in cazul transmiterii de informatii confidentiale in presa, un subiect denuntat in mod repetat de presedintele Donald Trump. In cadrul unui interviu acordat Fox News, purtatorul de cuvant al Casei Albe confirma ca Jeff Sessions va lansa o investigatie privind transmiterea de informatii confidentiale: "Da, cred ca are un plan in acest sens; nu stiu daca va fi astazi, maine sau saptamana viitoare, dar va anunta acest plan".

Donald Trump l-a criticat intens in ultima vreme pe Jeff Sessions, reprosandu-i ca s-a recuzat din anchetele privind ingerintele Rusiei in scrutinul prezidential si ca nu a investigat presupuse "infractiuni" comise de Hillary Clinton. De asemenea, ...citeste mai departe despre "Procurorul-general al SUA anunta masuri pentru mass media: Transmiterea de informatii confidentiale trebuie sa inceteze" pe Ziare.com

#procuror general SUA presa informatii , #Stiri International