Procurorul general al Venezuelei a fost demis, cu armata la poarta, pentru ca a vrut a ancheteze neregulile de la alegeri UPDATE

Sambata, 05 August 2017, ora 20:12
996 citiri
Procurorul general al Venezuelei a fost demis, cu armata la poarta, pentru ca a vrut a ancheteze neregulile de la alegeri UPDATE
Foto: Twitter / Luisa Ortega Diaz

Procurorul general al Venezuelei, Luisa Ortega Diaz, care a devenit unul dintre principalii adversari ai presedintelui Nicolas Maduro, a afirmat sambata ca armata a incercuit sediul Parchetului din Caracas, relateaza AFP, Reuters si DPA.

"Resping asediul Ministerului Public. Denunt acest act arbitrar in fata comunitatii nationale si internationale", a scris Ortega Diaz pe Twitter.

Procurorul general a postat fotografii pe Twitter cu militari desfasurati in jurul cladirii din centrul capitalei Caracas, spunand ca este "un asediu al Biroului Procurorului general".

UPDATE: Intre timp Luisa Ortega Diaz a fost demisa din functia de procuror general al Venezuelei de catre Adunarea Constituanta, un organism infiintat saptamana trecuta, din ordinul presedintelui Maduro, in urma unor alegeri dubioase, pe care Ortega Diaz avea de gand sa le investigheze.

In replica, Venezuela a fost exclusa de pe piata piata comuna sud-americana Mercosur, reprezentata de tarile fondatoare Argentina, Brazil, Paraguay si Uruguay, la care sunt afiliate si Bolivia, Chile, Columbia, Ecuador si Peru.

Tarile Mercosur ii cer presedintelui Nicolas Maduro sa opreasca violentele si atacurile impotriva statului de drept din Venezuela, sa elibereze detinutii politic si sa nu transforme tara intr-o dictatura.

Rechazo asedio al @MPvenezolano. Denuncio esta arbitrariedad ante la comunidad nacional e internacional #5Ag pic.twitter.com/un7QWGBGJ7- Luisa Ortega Diaz (@lortegadiaz) August 5, 2017

Luisa Ortega Diaz a anuntat miercurea trecuta ca va deschide o ancheta in legatura cu presupuse nereguli la controversatele alegeri ce au avut loc duminica trecuta pentru desemnarea unei Adunari constituante, care are drept scop sa rescrie Constitutia.

Opozitia si criticii din tara si strainatate au denuntat alegerile, considerandu-le o incercare a presedintelui Maduro de a se agata de putere.

Venezuela's dissident attorney general says offices "under siege" by troops as loyalist assembly about to start work https://t.co/Y9PyxIJlah pic.twitter.com/TTKUlmmlmt- AFP news agency (@AFP) August 5, 2017 ...citeste mai departe despre "Procurorul general al Venezuelei a fost demis, cu armata la poarta, pentru ca a vrut a ancheteze neregulile de la alegeri UPDATE" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Luisa Ortega Diaz, #Venezuela criza , #Stiri International