Producatorul antivirusului Norton a inregistrat venituri trimestriale peste asteptari

Joi, 07 August 2014, ora 09:30
1018 citiri
Producatorul antivirusului Norton a inregistrat venituri trimestriale peste asteptari

Symantec, producatorul solutiei anitivirus Norton, a raportat venituri trimestriale peste asteptari, pe fondul majorarii cheltuielilor de securitate informatica din piata.

Compania a beneficiat si de faptul ca multi clienti si-au reinnoit licentele, dar si de majorarea cererii de solutii de securitate venita din partea autoritatilor americane, informeaza Reuters.

Profitul net raportat de Symantec pentru primul trimestru al anului fiscal, incheiat pe 4 iulie, a fost de 236 de milioane de dolari, fata de 157 milioane de dolari in acelasi interval al anului trecut.

In acelasi timp, veniturile companiei au atins 1,74 miliarde de dolari, in crestere cu 30 milioane de dolari, peste estimarile analistilor, care se ridicau la 1,67 miliarde de dolari.

"Symantec a fost sustinut de faptul ca organizatiile si-au majorat bugetele pentru securitate cibernetica, chiar daca firma se confrunta cu unele intrebari legate de demiterea directorului sau executiv, Steve Bennett", a spus Danie Ives, analist la FBR Capital Markets.

Producatorul de solutii de securitate cibernetica l-a concediat pe Bennett in luna martie, aceasta fiind a doua demitere din aceasta pozitie de top facuta de companie in ultimii doi ani.

#rezultate symantec, #securitate symantec, #symantec norton , #Stiri International