Productia industriala din Marea Britanie a scazut in al patrulea trimestru pana la un minim din 1974

Vineri, 06 Februarie 2009, ora 15:26
1137 citiri
Productia industriala din Marea Britanie a scazut in al patrulea trimestru pana la un minim din 1974

Fabricile britanice au inregistrat cea mai ampla scadere a productiei din aproape 35 de ani, la sfarsitul lui 2008, potrivit statisticilor publicate astazi, semnal ce arata ca intrarea in recesiune a Marii Britanii este mai dramatica decat fusese estimat initial, relateaza Reuters.

Biroul britanic de statistica - The Office for National Statistics - a anuntat ca productia industriala a scazut cu 4,5% in perioada octombrie-decembrie, in cel mai drastic declin din 1974, cand guvernul a instituit saptamana de lucru de trei zile, din cauza crizelor de energie din timpul grevelor minerilor.


Productia a scazut cu 1,7% in decembrie,
ceea ce marcheaza o diminuare cu 9,4% comparativ cu anul trecut, in cadrul celui mai amplu declin anual din ianuarie 1981.
Reprezentantii biroului britanic de statistica au mai spus ca, in conditiile in care ceilalti indicatori se mentin la acelasi nivel, doar datele privind productia industriala vor taia cu 0,1 puncte procentuale estimarile pentru produsul intern brut (PIB) din ultimul trimestru al anului trecut.

Potrivit primelor date, PIB-ul Marii Britanii a scazut cu 1,5% in trimestrul al patrulea de anul trecut, cea mai mare micsorare inregistrata din 1980.
"Cifrele sunt ingrozitor de slabe", a spus economistul-sef pentru Marea Britanie de la JPMorgan Chase, Malcolm Barr.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#productie, # recesiune, # industrie , #Stiri International