Profitul American Express a scazut in T3

Vineri, 23 Octombrie 2009, ora 15:40
1064 citiri
Profitul American Express a scazut in T3

American Express a afisat un profit trimestrial in scadere, insa peste estimarile analistilor, ca urmare a reducerilor de costuri, scaderii reduse a cheltuielilor de consum si diminuarii pierderilor din credite, relateaza Les Echos, potrivit NewsIn.

Cea mai mare companie de carduri de credit din Statele Unite, din punct de vedere al tranzactiilor, a inregistrat in al treilea trimestru un profit net de 640 milioane dolari, sau 53 centi/actiune, fata de 815 milioane dolari, sau 70 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut.

Rezultatele trimestriale includ un castig exceptional de 180 milioane dolari, care ia in calcul investitiile din filialele internationale.

Excluzand acest element, American Express a afisat un profit din activitatile proprii de 44 centi/actiune. Pe aceeasi baza, analistii estimau, in medie, un profit net de 38 centi/actiune.

Cifra totala de afaceri a scazut cu 16%, la 6 miliarde dolari, insa cheltuielile consolidate s-au diminuat semnificativ, cu 17%, la 3,9 miliarde dolari, datorita reducerii efectivelor, cheltuielilor de marketing si costurilor de fidelizare.

Directorul financiar a precizat ca scaderea volumelor de tranzactionare s-a temperat in fiecare luna a celui de-al treilea trimestru si ca va continua sa incetineasca si in octombrie.

In cadrul diviziei de carduri de credit din Statele Unite, pierderile din creditele neperformante au scazut de la 10% in al doilea trimestru la 9,8%, insa raman in urcare fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Provizioanele pentru pierderi s-au redus cu 13% in al treilea trimestru, la 1,2 miliarde dolari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii va avea reguli mai simple pentru împrumuturile necesare investițiilor militare
Banca Europeană de Investiţii (BEI) îşi va relaxa regulile privind împrumuturile pentru proiecte cu utilizare duală, militar-civilă, pentru a finanţa mai multe investiţii legate de...
#profit, #american, #express, #analisti, #costuri, #credite , #Stiri International