Profitul JPMorgan s-a majorat pe timp de criza

Miercuri, 14 Octombrie 2009, ora 17:08
1118 citiri
Profitul JPMorgan s-a majorat pe timp de criza

JPMorgan Chase & Co, cea de-a doua banca din Statele Unite ca active, a anuntat ca profitul net a crescut aproape de sapte ori in al treilea trimestru, depasind estimarile analistilor, pe fondul cresterii instrumentelor financiare cu venituri fixe, relateaza Bloomberg, conform NewsIn.

Profiturile au avansat la 3,59 miliarde dolari, sau 82 centi/actiune, de la 527 milioane dolari, sau 9 centi/actiune, in aceeasi perioada a anului trecut, cand fusese apogeul crizei financiare.

Analistii mizau, in medie, pe castiguri de 51 centi/actiune, potrivit unui sondaj Bloomberg.

Rezultatele din al treilea trimestru al anului trecut au inclus o pierdere de 640 milioane dolari din preluarea Washington Mutual.

Castigurile din instrumentele cu venituri fixe au crescut la un nivel record de 5 miliarde dolari, de la 3,6 miliarde dolari in perioada similara din 2008.

"JPMorgan va fi o vedeta", a declarat Malcolm Polley, director de investitii in cadrul Stewart Capital Advisors.

"Daca ai suficient capital, atunci te poti extinde si poti incerca sa gasesti o iesire din probleme", a spus Polley inainte de publicarea rezultatelor.

Banca a adaugat 2 miliarde dolari la stocul de credite de consum, aducand nivelul acestora la 31,5 miliarde dolari, sau 5,3% din totalul creditelor.

"Costurile de creditare raman ridicate si sunt estimate sa ramana asa in viitorul apropiat. Chiar daca observam semnale de stabilizare a creditelor de consum, nu suntem inca siguri ca tendinta va continua", a declarat directorul executiv al bancii, Jamie Dimon.

Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group estimează un profit mai mare cu 20% în 2024. Ce indicatori de creștere are în vedere operatorul KFC, Taco Bell și Pizza Hut
Sphera Franchise Group, grupul de companii care operează în sistem de franciză brandurile KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România, iar la nivel internaţional, restaurante KFC în Republica...
#jpmorgan, #profit, #banca, #sua, #miliarde , #Stiri International