Propaganda rusa ii ia partea lui Trump: Obama si Clinton chiar au fondat Statul Islamic

Duminica, 14 August 2016, ora 19:50
890 citiri
Propaganda rusa ii ia partea lui Trump: Obama si Clinton chiar au fondat Statul Islamic
Foto: judicialwatch.org

Desi candidatul republicanilor la presedintia SUA, Donald Trump, si-a retras declaratiile conform carora Obama si Clinton ar fi fondat Statul Islamic, afirmand ca a fost doar sarcastic, presa rusa vine cu "dovezi" ca lucrurile stau chiar asa cum le-a enuntat intial Trump.

Agentia moscovita Sputnik afirma ca tocmai prin sprijinirea opozitiei salafiste a presedintelui sirian Bashar al-Assad, SUA au sprijinit, fara sa vrea, crearea califatului Daesh in Siria.

Publicatia rusa aduce ca dovada un raport al serviciilor secrete din 2012, clasificat initial ca fiind "secret", care ar arata ca SUA au sprijinit coalitia anti-Assad intr-o vreme in care in Irak exista atat al-Qaida, cat si Statul Islamic, grupari care s-au contopit formand reteaua terorista Daesh sau Statul Islamic din Irak si Siria.

In raportul prezentat de rusi se arata ca, desi SUA au refuzat sa sprijine direct cele doua grupari, Departamentul de Stat american si Pentagonul erau constiente ca rebelii asa-zisi moderati ...citeste mai departe despre "Propaganda rusa ii ia partea lui Trump: Obama si Clinton chiar au fondat Statul Islamic" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Rusia Trump Obama Clinton Stat Islamic, #Rusia America SUA raport secret, #Obama Daesh Siria , #Stiri International