Propunere la varful UE: Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european

Duminica, 03 Iulie 2016, ora 20:14
635 citiri
Propunere la varful UE: Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european
Foto: Arhiva Ziare.com

Rezultatul referendumului istoric din Marea Britanie, in care britanicii au votat sa iasa din blocul comunitar, este un moment de cumpana pentru intreaga Europa. Acum, la varful Uniunii Europene se propune inlocuirea Comisiei Europene cu un guvern european.

Ideea e fost lansata de presedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz, intr-un editorial in cotidianul german Frankfurter Allgemeiner, care urmeza sa fie publicat integral luni.

Schultz propune inlocuirea actualei Comisii Europene cu un guvern european, care va fi controlat de un parlament bicameral: una dintre Camere ar urma sa fie actualul Parlament European, iar cealalta ar fi alcatuita din reprezentanti ai guvernelor statelor membre UE.

Presedintele PE isi justifica initiativa spunand ca o astfel de schema este mai cunoscuta de cetatenii europeni, pentru ca oarecum similar sunt luate si deciziile in tarile membre UE. Schulz crede... citeste mai departe despre "Propunere la varful UE: Comisia Europeana sa fie inlocuita cu un guvern european" pe Ziare.com

#guvern european, #propunere guvern ue, #inlocuire comisia europeana , #Stiri International