Protectia Copilului din Norvegia raspunde: Copiii sunt luati din familii daca sunt maltratati sau abuzati

Vineri, 15 Ianuarie 2016, ora 18:03
960 citiri
Protectia Copilului din Norvegia raspunde: Copiii sunt luati din familii daca sunt maltratati sau abuzati
Foto: Tv2.no

Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, despartita de cei cinci copii la finalul anului trecut, a starnit ample dezbateri in spatiul public si a declansat un val de reactii in societatea romaneasca si nu numai.

Directoratul pentru Copii, Tineri si Familie din Norvegia, institutie in cadrul careia functioneaza Serviciul de protectie a Copilului, dar cu o autonomie totala, nu poate comenta un caz particular. In Norvegia, prevederile legale (Norwegian Children's Act) interzic comunicarea publica a detaliilor in timpul unei anchete.

Intr-o pozitie oficiala transmisa in exclusivitate la solicitarea Ziare.com, insa, oficialii norvegieni explica modul in care se desfasoara o ancheta, cand si in ce situatii incepe procedura de adoptie internationala, dar si ce risca parintii care isi abuzeaza copiii pe teritoriul norvegian.

Ce inseamna abuz asupra copilului din perspectiva legislatiei norvegiene? Cat de serios ar trebui sa fie acest abuz pentru ca un copil sa fie luat in grija de... citeste mai departe despre "Exclusiv Protectia Copilului din Norvegia ne raspunde: Copiii sunt luati din familii daca sunt maltratati sau abuzati" pe Ziare.com

#Norvegia caz Bodnariu, #interviu protectia copilului Norvegia , #Stiri International