Protest fata de Trump: Peste 180 de cinematografe din intreaga lume vor difuza filmul "1984"

Miercuri, 29 Martie 2017, ora 12:33
1032 citiri
Protest fata de Trump: Peste 180 de cinematografe din intreaga lume vor difuza filmul "1984"
Foto: Facebook/Donald J. Trump

Peste 180 de cinematografe din Statele Unite si nu numai vor difuza filmul "1984" pe 4 aprilie, in replica la politicile administratiei presedintelui american Donald Trump.

Filmul, o adaptare din anii '80 a cartii cu acelasi nume de George Orwell, va fi proiectat in 165 de orase din 43 de state din SUA, dar si in tari precum Canada, Anglia, Suedia si Croatia, potrivit unui site care prezinta evenimentul si enumera locatiile unde publicul va putea viziona pelicula, relateaza AFP.

Citeste si Care este cea mai influenta carte din lume - Biblia pierde teren

"La mai putin de o luna de la instalarea noii administratii prezidentiale, proprietarii cinematografelor cred ca ceasurile bat deja ora 13", a indicat site-ul mentionat (facand aluzie la fraza care deschide romanul, n.red.).

"Portretul facut de Orwell unui guvern care produce propriile sale fapte, care solicita ascultare totala si isi demonizeaza dusmanii straini, nu a fost niciodata mai actual", completeaza acesta.

Proiectiile vor avea loc pe 4 aprilie, data la care, in roman, personajul principal Winston Smith incepe un jurnal, precizeaza acelasi site.

Regizorul filmului, Michael Radford, va filma o introducere si o discutie care vor fi proiectate odata cu filmul, informeaza revista Variety.

Citeste si Topul cartilor pe care oamenii sustin ca le-au citit, desi nu le-au deschis niciodata

O parte din incasarile obtinute in ziua respectiva vor fi donate sau folosite pentru a finanta alte programe "educationale sau privind comunitatea", mai informeaza site-ul evenimentului. ...citeste mai departe despre "Protest fata de Trump: Peste 180 de cinematografe din intreaga lume vor difuza filmul "1984"" pe Ziare.com

#protest Trump film 1984, #protest Trump cinematografe 1984 , #Stiri International