Proteste de amploare in Polonia: NU putinizarii, NU comunismului! (Video)

Sambata, 23 Ianuarie 2016, ora 19:50
1101 citiri
Proteste de amploare in Polonia: NU putinizarii, NU comunismului! (Video)
Foto: Captura video Facebook/Mateusz Kijowski

Mii de persoane au iesit sambata in strada la Varsovia si in alte circa treizeci de orase din Polonia pentru "a apara libertatea" amenintata, in opinia lor, de catre conservatorii lui Jaroslaw Kaczynski, la putere din octombrie 2015, relateaza AFP.

"Nu suntem revolutionari. Revolutionarii sunt cei care distrug o ordine, care incearca sa impuna prin forta ordinea lor. Noi vrem sa aparam democratia si libertatea noastra", a declarat Mateusz Kijowski, fondatorul Comitetului pentru apararea democratiei (KOD), o miscare civica aparuta spontan pentru a se opune demersurilor controversate ale partidului Dreptate si Justitie (PiS).

Premierul polonez apara reformele controversate: Se aplica si in alte state europene

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0]; if (d.getElementById(id) ) return; js = d.createElement (s) ; js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3"; fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs) ;} (document, 'script', ...citeste mai departe despre "Proteste de amploare in Polonia: NU putinizarii, NU comunismului! (Video)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proteste Polonia legi controversate, #proteste Polonia nu Putin comunism , #Stiri International