Proteste masive in Germania si Franta fata de arestarile din Turcia: Stop Erdogan!

Sambata, 05 Noiembrie 2016, ora 21:06
1041 citiri
Proteste masive in Germania si Franta fata de arestarile din Turcia: Stop Erdogan!
Foto: captura YouTube/ANF

Mii de kurzi au protestat sambata la Koln, in Germania, si la Paris, Rennes si Marseille, in Franta, fata de presedintele turc Recep Tayyip Erdogan dupa arestarea de vineri a mai multor responsabili ai Partidul Popular Democrat (HDP), pro-kurd.

Manifestatia de la Koln a decurs calm, cei 6.500 de protestatari au arborat pancarte si fanioane care sustineau HDP si portrete ale politicienilor arestati. Numarul manifestantilor a fost mult mai mic decat se asteptau organizatorii, care declarasera ca se pregatisera pentru 10.000-15.000 de participanti, informeaza AFP.

Arestarile de vineri au starnit reactii negative din partea politicienilor germani, care si-au exprimat ingrijorarea in legatura cu noul val de epurari in urma tentativei de lovitura de stat de la 15 iulie.

Ministrul german de Externe, Frank-Walter Steimeier, a anuntat vineri ca l-a convocat pe insarcinatul cu afaceri turc in Germania si ca a atras, cu aceasta ocazie, atentia ...citeste mai departe despre "Proteste masive in Germania si Franta fata de arestarile din Turcia: Stop Erdogan!" pe Ziare.com

#proteste kurzi Germania Franta Erdogan arestari , #Stiri International