Proteste masive in Rusia, in 99 de orase, in care s-a cerut demisia lui Putin. SUA condamna arestarea a sute de manifestanti (Video)

Luni, 27 Martie 2017, ora 10:14
937 citiri
Proteste masive in Rusia, in 99 de orase, in care s-a cerut demisia lui Putin. SUA condamna arestarea a sute de manifestanti (Video)
Foto: Twitter/Alexey Kovalev

SUA au condamnat arestarea a sute de participanti la protestele masive de duminica, din Rusia, cerand Moscovei sa ii elibereze.

"SUA condamna ferm arestarea a sute de protestatari pasnici, in Rusia, duminica", a anuntat Mark Toner, purtator de cuvant al Departamentului american de stat, arata Tass.

Conform Buzzfeed, reactia Washingtonului s-a lasat asteptata 12 ore.

"Am aflat cu ingrijorare despre arestarea unei importante figuri a opozitiei, Alexei Navalnai, odata cu sosirea sa la demonstratie", a mai transmis acesta.

"SUA vor monitoriza situatia si cerem Guvernului Rusiei sa elibereze imediat protestatarii pasnici", a mai spus acesta.

7.000 de oameni, din estimarile politistilor, au iesit in strada numai la Moscova, cei mai multi in Piata Puskin, informeaza abcNews. In St. Petersburg, 5.000 de oameni au protestat, strigand "Putin, demisia" sau "Jos cu hotii de la Kremlin".

It's not just Moscow, of course. Similar protests are now held in dozens of cities & towns across Russia. People are quite pissed. pic.twitter.com/0PTtkl277n- Alexey Kovalev (@Alexey__Kovalev) March 26, 2017

Printre cei arestati se afla si liderul opozitiei, Alexei Navalnai, organizatorul protestelor.

"Navalni a unit oamenii care gandesc la fel", a declarat unul dintre protestatari, Anna Ivanova, in varsta de 19 ani, care a participat la demonstratiile din Moscova.

La Moscova, politia a reusit sa indeparteze protestatarii din Piata Puskin dupa circa trei ore, existand si incidente sporadice cu cei iesiti in strada.

"E infricosator, insa daca toata lumea se teme, atunci nimeni nu ar mai iesi in strada", a declarat un alt protestatar, Yana Aksyonova, tot in varsta de 19 ani.

Петербург сегодня. Люди пришли и готовы предъявлять власти жёсткие политические требования pic.twitter.com/sNpNRdLEQN- Andrey Pivovarov (@brewerov) March 26, 2017

Proteste au avut loc si in Vladivostok, unde au fost arestate 25 de persoane, Novosibirsk, Tomsk, Krasnoyarsk si Khabarovsk, unde in custodia politiei au ajuns alte 12 persoane.

Площадь Восстания используется по назначению! #ДимонОтветит #ОнНамНеДимон #Навальный2018 pic.twitter.com/qDoaQRzkEx- desetfree (@desetfree) March 26, 2017

A existat un protest si in capitala Dagestanului, o republica din Caucaz.

In timp ce agentia de presa de stat Tass arata ca 500 d ...citeste mai departe despre "Proteste masive in Rusia, in 99 de orase, in care s-a cerut demisia lui Putin. SUA condamna arestarea a sute de manifestanti (Video)" pe Ziare.com

#arestati proteste Rusia, #SUA reactie proteste Rusia, #proteste masive Moscova arestati, #Alexei Navalnai arestat Rusia , #Stiri International