Proteste violente anti-Trump la Washington - politia a intervenit cu gaze lacrimogene, zeci de arestari (Foto&Video)

Vineri, 20 Ianuarie 2017, ora 21:47
789 citiri
Proteste violente anti-Trump la Washington - politia a intervenit cu gaze lacrimogene, zeci de arestari (Foto&Video)
Foto: captura Youtube

Un protest fata de investirea in functie a lui Donald Trump a degenerat in violente la Washington, iar politia a intervenit cu gaze lacrimogene si a arestat aproape 100 de persoane.

Cateva mii de oameni, unii cu masti sau batiste pe fata, au protestat in centrul orasului si au spart vitrina unei filiale a Bank of America, unui restaurant McDonald's si unei cafenele Starbucks, toate simboluri ale sistemului capitalist american, relateaza Associated Press.

Multimea, care a fluturat bannere si pancarte pe care scria "Rasistilor sa le fie frica din nou", a fost dispersata dupa ce politia a intervenit in forta.

🚨 BREAKING NEWS: tear gas being used at an anti-Trump protest in Washington DC pic.twitter.com/kQm0BdciBc- Trashvis (@Trashvis) 20 ianuarie 2017

Democratici anti-Trump devastano negozi a Washington pic.twitter.com/GXjych8bj3- Imola Oggi (@ImolaOggi) 20 ianuarie 2017

Zona s-a linistit relativ dupa valul de arestari, dar ulterior a reizbucnit haosul, iar protestatarii au lansat pietre spre pozitiile ocupate de fortele de ordine.

"Este o nebunie acolo", a declarat un martor, care a fost lovit de o piatra aruncata de protestatarii anti-Trump.

Circa 900.000 de oameni s-au strans pe National Mall, in fata Capitoliului, precum si de-a lungul rutei paradei, pe Pennsylvania Avenue.

An estimated 900,000 people are gathered in Washington to see @realDonaldTrump's #Inauguration pic.twitter.com/8VO6D2cwwQ- Sky News (@SkyNews) 20 ianuarie 2017

Vezi cum s-a desfasurat ceremonia de investire a lui Donald Trump

Anterior, activisti liberali din cadrul grupului Disrupt J20 au blocat mai multe puncte de securitate prin care publicul urma sa intre la ceremonia de investire. O parte dintre ei au fost retinuti.

"Avem multi oameni, din diverse medii, care sunt impotriva imperialismului american si credem ca Trump va duce mai departe mostenirea", a spus vineri liderul Disrupt J20, Alli McCracken, in varsta de 28 de ani. El a explicat ca grupul sau este nemultumit de atitudinea lui Trump fata de femei, imigranti si musulmani. ...citeste mai departe despre "Proteste violente anti-Trump la Washington - politia a intervenit cu gaze lacrimogene, zeci de arestari (Foto&Video)" pe Ziare.com

#proteste anti Trump, #proteste violente anti Trump, #proteste anti Trump Washington , #Stiri International